ROBOTİK KODLAMA EGİTİMİ

robotic-kapı-giydirme5.jpg
images (1).jfif

Hayal Et ve Üret

Günümüzde makineler hayatımızın her alanına girmiş bulunmakta. Günlük hayatta kullandığımız her şey robotik ve kodlama sistemine bağlıdır. Bugün en iyi kolejler arasında girebilmek için sadece akademik eğitim yeterli olmamakta, öğrencilerin birçok farklı alanda gelişimleri desteklenmektedir. Yaşam Tasarım Okulları olarak, öğrencilerimizin her alanda gelişim göstermelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu nedenle de ders müfredatımıza eklediğimiz Robotik Kodlama dersiyle özel okullar arasındaki farkımızı ortaya koymaktayız.

Robotik ve kodlama eğitimiyle öğrenciler, 3 boyutlu düşünme ve problem çözme yeteneği gibi 21. yüzyıla ait beceriler geliştirebiliyorlar. Yaşam Tasarım Okulları’ nda, robotik ve kodlama dersilerinde öğrencilerimiz hayalini kurdukları robotları, gerçeğe dönüştürme imkanı elde ediyorlar. Böylece tasarım yönleri gelişirken aynı zamanda üretim yapıyor olmanın tadına da varmış oluyorlar.

images.jfif
Robotik-Kodlama-Kapi-Giydirme_1.jpg
18d4f79549b3bc27042f9af9a0dd69ab.jpg

Yetenek Kazandırma Hedefli Çalışmalar

Lego Eğitimi

Lego Education, öğrencileri hayal etmeye, tasarlamaya, üretmeye ve robot sistemini kullanmaya teşvik eden, robot tasarım, robot programlama, gelişim ve aktivite programıdır. Tasarım ve programlama sayesinde, çocuklar problemlere daha hızlı, daha analitik ve pratik çözümler geliştirmeye teşvik edilir. Bu aktivitemizde öğrencilerimizle beraber robotlarını oluşturuyor ve onları kodluyoruz.

3D Tasarım

3D modelleme, sanal ortamda, gerçekte var olan ya da olmayan nesneleri 3 boyutlu olarak görselleştirmeye ve onları değiştirebilmeyi olanak sağlar. 3D Tasarım derslerinde, yardımcı programlar sayesinde öğrencilerimizin önce hayallerini tasarımlara dönüştürmelerini, ardından 3 boyutlu yazıcılardan çıktı alarak hayallerini fiziksel hale getirmelerini sağlıyoruz. Bilişim Koleji olarak 3 boyutlu yazıcıları kolej Ankara arasında bünyesine katan ilk kolej olmaktayız.

Kodlama

Yaşam Tasarım Okulları; sorgulayan, eleştiren, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için robotik kodlama eğitimi ile bu becerilerin temelini atıyoruz. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısından da büyük önem taşır. Çocuklara erken yaşta algoritmik düşünme becerileri kazandırır; yaratıcı düşünme ve problem çözme becerileri gelişir. Erken yaşlarda hayaller kurmaya başlayan öğrencilerimiz, Yaşam Tasarımda sunduğumuz kodlama eğitimi sayesinde kendi hayallerini inşa etmeye başlamaktadır.

a381c735b65b352284219b249c366f78.jpg