WhatsApp Image 2024-02-29 at 11.26.19.jpeg

Neden

Yaşam Tasarım Okulları

Yaşam Tasarım Okullarında
öğrencilerini Atatürk ilke ve inkılapları ışığında çağdaş, bilimsel akla inanan, Dünyayla entegre, yabancı dillere hakim; vatanına, milletine, millî değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefler. Yaşam Tasarım Okullarında bireyin tüm yaşam becerilerinin temellerinin Okul öncesi ve İlkokul çağında atıldığı gerçeğinden yola çıkarak öğrencilerimize akademik bilgi ve becerilerin kazandırılmasının yanı sıra fiziksel, zihinsel ve duygusal ilgi ve beklentilerine yanıt verebilen kapsamlı bir öğretim programı uygulanır.

Sizi ve Türkiye'yi Koronavirüs Riskinden Koruyacak
14 Kuralı

"BENİM OKULUM TEMİZ"

YAŞAM TASARIM WEB SİTE-ALTIN ÇERÇEVE-19.png

Tüm dünyada olduğu gibi Covid-19 salgını ülkemizde de derin etkiler oluşturdu. Devletimizin uyguladığı insan öncelikli yaklaşım, aldığı güçlü tedbirler ve vatandaşlarımızın gösterdiği iş birliği ve destek sayesinde bu süreci gıpta edilecek bir şekilde atlatacağımızı görmekten mutluluk duyuyor, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında ilk aşamada resmî ve özel okullarda eğitime ara verildi. Ancak sürecin başladığı 2020 Mart ayından itibaren Millî Eğitim Bakanlığımızın da öncülüğünde uzaktan eğitim uygulaması başlatıldı. Bu uygulama, öğretmenlerimizin ve diğer eğitim personellerinin büyük fedakârlıklarıyla her geçen gün daha da verimli hâle geldi. Öğrencilerimiz bu süreçte evde kalarak, birçok kanaldan kendilerine ulaşan öğretmenlerinden kopmadan müfredata uygun olarak eğitimlerini devam ettirdiler. Özellikle okulumuz, çeşitli uzaktan eğitim yöntem ve araçlarını da kullanarak birçok alternatif uygulamayı hayata geçirdi. Kurucularından yöneticilerine, öğretmenlerinden diğer çalışanlarına kadar bu dönemin kayıpsız atlatılması için uzaktan eğitimle okulu adeta eve taşıdılar. EBA dahil olmak üzere, bir çok dijital platformdan öğrencilerin yararlanması sağlandı. Binlerce saat online ders yapıldı, videolar çekildi, sorular çözüldü, sınavlar yapıldı, rehberlik desteği verildi. Kısaca okulumuzda uzaktan eğitim çalışmaları, öğrencilere “okul daha az yorucuydu” dedirtecek kadar yoğun ve kesintisiz bir şekilde sürdürüldü. Dolu dolu geçen bu süreç velilerimizden takdir görmüştür. Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamalarla, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün ilgili yazısı ve yayımlanan yönetmelikle uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitimin yerine sayılacağı deklare edilmiştir. Tabi ki, yine de beklentimiz okulumuzun bir an önce açılması ve eğitimin yüz yüze yapılmasıdır. Ancak o gün gelene kadar Yaşam Tasarım Okulları mevcut şartlarda en iyi hizmeti sunmayı sürdürecektir. Ülkemize, eğitim camiasına ve geleceğimiz çocuklarımıza sağlıklı günler diliyoruz.

maske_dünya.png
  • Okul temizlik planı TC. Sağlık Bakanlığı dokümanları esas alınarak yapılmıştır. Hangi alanın, kim tarafından, hangi ürün ve hangi materyaller kullanılarak, ne sıklıkta temizleneceği belirlenmiştir

• Okulların giriş kapılarına hijyenik paspaslar yerleştirilmiştir.

• Gün içinde çok sayıda temas gerçekleşen kapı kolları gibi özellikli alanlar saptanarak   temizlik ve dezenfeksiyon sıklığı, kuralları belirlenmiş ve kontrolü için personel görevlendirilmiştir.

• Derslik, atölye, laboratuvarlarda masa ve sandalyelerinin etrafı sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak belirlenmiştir.  Bu alanlarda su ve sabun veya dezenfektan bulundurulması sağlanmıştır.

• Tek  kullanımlık  malzemelerin tekrar kullanılmaması önemlidir. Bu nedenle maske ve eldivenlerin koridorlarda bulunan atık kutularına atılması konusunda gerekli tedbirler alınmıştır.

• Birden fazla işlemde kullanılacak malzemeler dikkate alınarak laboratuvarlar başta olmak üzere bu tür alanlarda sterilizasyon işlemi uygulanmıştır.

• Asansör kullanımı sınırlandırılmıştır.

• Derslik, atölye, laboratuvar ve ortak kullanım alanlarının hava sirkülasyonunun sağlanması için gerekli bilgilendirme ve görevlendirilmeler yapılmıştır.

• Okulumuzda içerisinde bulunan Atölye, laboratuvar ve spor alanlarının kullanımı konusunda ilgili Bakanlıklar tarafından yayınlanacak yönergeler uygulanacaktır.

• Yaş ve seviye gruplarına göre Okul koridor ve merdivenleri sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak gidiş ve dönüş yönünü gösterecek şekilde belirlenmiştir.

dezenfeksiyon.png
maske atık.jpg
  • Pandemi  başladığı  andan  itibaren tüm alanların (iç ve dış) dezenfeksiyonları düzenli aralıklarla yapılmaktadır. Derslik, laboratuvar, atölye, yemekhane vb ortak alanların kapı kolları başta olmak üzere sık kullanılan tüm yüzey ve alanlarının gün içerisinde periyodik olarak dezenfeksiyon işlemleri sağlanacaktır. Bu konu ile ilgili olarak tüm temizlik personeli eğitimden geçirilmiştir.

• Öğrencilerin ortak alanların tamamında sosyal mesafe kuralları başta olmak üzere her türlü hijyen kurallarına uyması amacıyla bilgilendirme afişleri asılmıştır.

• Atıkların uzaklaştırılmasından sorumlu çalışanlar, hijyen kurallarına uymak, kişisel koruyucu malzemelerini kullanmak zorundadır. Bu personel atık yönetmeliğini uygulamak üzere eğitim almış olup eğitim gerekliliklerini yerine getirmekle yükümlüdür.

urfodu.png
tm.png